Pápalátogatás (ápr. 28-30) információk

Értékelés:
(0 szavazat)

Elindult a pápalátogatás honlapja: ferenc2023.hu

2023. április 28-án, pénteken a Szentatya Budapesten a Szent István Bazilikában (és az előtte lévő téren) találkozik a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal. A fenntartott helyeket legkésőbb 16 óráig el kell foglalni.

A Szentatya 17 órakor érkezik és kb. 18 óráig lesz jelen.

A programban a bevonulás után köszöntő, tanúságtételek, a Pápa beszéde, Miatyánk elimádkozása és áldás van tervezve. A Szentatya érkezése előtt zenei áhítat és közös Vesperás imádság lesz.

 

2023. április 29-én, szombaton a Szentatya Papp László Sportarénában találkozik a fiatalokkal (elsősorban gimnazista és egyetemista korosztállyal). A fenntartott helyeket 15 óráig kell elfoglalni.

A Szentatya érkezése előtt imádság, zenei áhítat lesz, a Szentatya távozása után pedig szentségimádás kb. 19 óráig.

A Szentatya kb. 16,30-kor érkezik és 17,30-ig lesz jelen.

A programban a bevonulás után köszöntő, tanúságtételek, tánc, a Pápa beszéde, Miatyánk elimádkozása és áldás van tervezve.

 

2023. április 30-án, vasárnap a Szentatya a Kossuth Lajos téren mutat be szentmisét 9,30-kor.

Szentmise a Kossuth Lajos téren, a Szentatya homíliája, Regina Caeli imádság. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Az eseményre külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.
Megjelent: 299 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned