szombat, 27 május 2017 12:27

Hittanosok a Nagymarosi Ifjúági Találkozón 2017

Írta:
A Hitoktatási és evangelizációs munkacsoport szervezésében május 20-án, első alkalommal vettünk részt gyerekcsoporttal a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón. A tizenöt fiatal különböző korosztályhoz tartozott: nyolcan a Zichy iskola 5., 6. osztályos tanulói, ketten a Keresztelőből, ketten a Premontrei Szakiskolából, és a három legkisebb, Budaházy Anikó gyermekei. A kísérők: Antal testvér, Paula nővér, Budaházy Anikó, Kristály Zsuzsi és Keményné Éva. 
Tömegközlekedési eszközökkel utaztunk, ezért elég korán kellett kelni, hogy fél 10-re Nagymaroson legyünk, de az utazás örömei és a program feledtették a fáradtságot. Az idei programot a domonkos nővérek szervezték, rendjük megalakulásának 800. évfordulója alkalmából. A kisebb gyerekeket avatott vezetők gondjaira bíztuk, akik egész napos programot biztosítottak nekik, a nagyokkal pedig a találkozó mottója kapcsán - "Én vagyok az Igazság" - nagyszerű előadást hallgathattunk Deák Hedvig és Magyar Mirjam nővérektől, majd különböző fakultációs programokon vehettünk részt.
A nap záróeseménye kicsik és nagyok számára is szentmise volt, amelynek végén alleluja és taps közepette bevonult a találkozón résztvevő 526 gyermek. Felemelő és megható mozzanat volt. A gyerekek számára, ahogy ott, és a hazafelé úton a mieink által is megtapasztaltuk, nagyszerű élmény, új barátságok születésének és nem utolsó sorban a keresztény voltunk örömteli megélésének lehetősége volt ez a nap. 
Megjelent: 1411 alkalommal