Felhívás a hazai plébániáknak, egyházi intézményeknek kiállítási tárgyak kölcsönzésére

Értékelés:
(0 szavazat)

Az alábbiakban az esztergomi Keresztény Múzeum felhívását adjuk közre.

A Keresztény Múzeum az idei budapesti Eucharisztikus Kongresszusra készülve újabb kiállítást rendez a Pesti Vigadóban. Ezúttal a cél a visszaemlékezés és a hídépítés a mostani és a 83 évvel ezelőtt Magyarországon megrendezett világesemény között. A bemutatandó tárgyak között minél több egyedi, a részt vevő helyi közösségeket is képviselő plébániai, egyesületi, iskolai zászlót szeretnénk bemutatni, melyek egyértelműen az 1938-as kongresszus alkalmából készültek.

A 2021. augusztus 2. és szeptember 20. között látogatható tárlaton a rendelkezésre bocsátott hímzett vagy festett textíliák kiállításra kerülnek.

A jelentkezéseket a Keresztény Múzeum elérhetőségein várjuk, ahol további információkat is kaphatnak a kiállítás részleteiről: 2500 Esztergom, Mindszenty tér 2.; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: +36-33-413880.

Kongresszusi jelvényeket, liturgikus ötvöstárgyakat már nem gyűjtünk, azokból bőségesen rendelkezésünkre áll bemutatható példány. Ha azonban további érdekes, egyedi tárgyat fel tudnak ajánlani, azokat leírással, fényképpel ellátva ugyancsak szívesen látjuk a felajánlásukban.

Forrás és fotó: Keresztény Múzeum

Magyar Kurír

Megjelent: 534 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned