Elsőáldozás a Boldog Gertrúd otthonban

Értékelés:
(0 szavazat)

Bali János elsőáldozása a Josephinum kápolnájában

János a Boldog Gertrúd Központ egyik bejáró nappali ellátottja, aki reformátusként régóta vágyott arra, hogy áldozhasson a szentmisén. A katolikus egyház tagjává szeretett volna válni. Több alkalommal kérte Ágnes nővért és engem, hogy segítsünk neki ebben. Miután megbizonyosodtam arról, mennyire fontos számára az Eucharisztia vétele, a Krisztussal való egyesülés, úgy döntöttem, tanítani fogom. Így kezdődött meg a felkészülés az elsőáldozásra az öregotthonban Karácsony után egyéni foglalkozás keretében.

János lelkesen tanulta az imádságokat, érdeklődést mutatott a katolikus hagyomány és liturgia iránt. Leginkább arra volt kíváncsi, mit kellene tennie azért, hogy a környezete jobban érezze magát.

Bali János elsőáldozása május 29-én az idős otthon kápolnájában valósult meg. Jelen voltak a bejáró és bentlakó ellátottak, János édesanyja és egykori tanárnője, a Premontrei Harmadrend tagjai (Teréz, Márta és Gábor), az intézetvezető és Hirsch Krisztina.

Az elsőáldozó boldogsága különösen megnyilvánult a szentmise békeköszöntésében, amikor János úgy érezte, minden jelenlévővel kezet kell fognia. Ezzel a kiengesztelődés vette át a hangsúlyt több percig, és a szentáldozó került a középpontba. Márton atya egy szép liturgikus énekkel egyensúlyozta ki a hívők várakozást az Agnus Dei előtt.

A szentmise végeztével a hozzátartozók, a betegek és a munkatársak nyújtották át az ajándékaikat az elsőáldozónak és nyilvánították ki gratulációikat az ebédlőben.

OE

Megjelent: 353 alkalommal
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned