A Boldog Gertrúd hírei

Értékelés:
(0 szavazat)

Télbúcsúztató programok az idősek otthonában

Vidám zenés műsorokkal kezdődött a február a Boldog Gertrúd Központban. Elsején Kozma Anikó tanárnő a Keresztelő Szent János Iskolaközpont elsőseivel látogatott el az idősekhez. A balázsjárásnak, a csodálatos énekeknek az idősek annyira megörültek, hogy a gyerekeknek egy nagy táska cukorkát ajándékoztak az adománygyűjtő erszényeikbe. Jövőre is várják őket szeretettel!

Pár nappal később, 5-én délelőtt Koncz Balázs és gyermekei játszottak hegedűn, nagybőgőn és egyéb hangszereken. A legnagyobb meglepetést a hangolt harangok keltették. Sok népzenét és katonadalt adott elő a család, az idősek közül pedig páran együtt énekeltek velük.

Másnap érkezett az otthonba Lauer Tamás állandó diakónus Kistarcsáról, hogy Márton atyával bemutassa a szentmisét, megnézze a községet és megismerkedjen a premontrei liturgiával. Több látogató és a KSZJ Iskolaközpont diákjai is részt vettek a szentmisén.

A legizgalmasabb rendezvényre 26-án került sor, amikor egész napos farsangot tartott a Boldog Gertrúd Központ. Az idősek a Hófehérke és a hat törpe című színházi előadással készültek a napra. A mese szövegét Hirsch Krisztina alakította át humoros, könnyed és egyszerű formába. A színjáték rendezője is ő volt. A színházi kellékek és a jelmezek élethűvé tették a darabot.

Ezek után lépett fel Krisztina, Marika, Laci, Orsi és Enikő fekete kalapban, bottal, férfiruhába öltözve. A Kalapom, pom, pom dalt énekelték el, erre táncoltak együtt, hogy szórakoztassák az időseket. Fejér Simon kísérte őket gitáron.

A farsang része volt egy jelmezverseny is, amelyen az intézet munkatársai és az idősek mutathatták be az általuk készített vagy valahonnan beszerzett jelmezüket. A zsűri értékelése szerint a mexicói Don Pedro jelmez lett az első helyezett, amit Krisztina viselt. A második helyezett Bali János volt, ő Nagy Ferónak öltözött. A harmadik lett a virágkisasszony kosztümbe bújt Brunner Ida néni.

A versenyt követően a munkatársak és az idősek sokat táncoltak, énekeltek, ami jó lezárása volt a télnek.

O. E.

Fejér Gábor Tamás farsangi fotói

https://drive.google.com/drive/folders/17gWHF1ZSrmnBnTcerd3Lolw4M_VRufZz

Megjelent: 126 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Intézmény 3
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned