hétfő, 23 december 2019 14:16

Erős Ágnes kiállítása a Művelődési Házban

Írta:

Zsámbékon november végén mutatkozott be Erős Ágnes a Művelődési Házban „Színek és technikák a fehér vásznon” című kiállításával, amelyet december 31-ig látogathatunk. 

Ágnes négy évvel ezelőtt kezdett el festeni. Gyermekkorában sok időt töltött Szentendrén a keresztszüleinél, akik a rajzolás felé igyekeztek terelgetni őt, eredménytelenül. Évtizedek kellettek ahhoz, hogy komolyan kezdjen el gondolkodni a festészeten. Első lépésként pár alkalmas foglalkozáson vett részt, ahol a csoporttagoknak külön-külön egy 50x70 cm-es képet kellett megfesteniük. Ezután kezdett el járni Simon M. Veronika kurzusaira, melyen jelenleg is részt vesz. Diplomát a „SMV 2000 Festőtanodában” szerzett, ahová 2016–2019 között járt. Vizsgamunkáival bebizonyította tehetségét, s megkapta a festőmester címet.

Elmondása szerint a művészet megváltoztatta látásmódját, másképpen szemléli környezetét mióta rajzol és fest; figyelmét lekötik a fák, a virágok, az emberek apró részletei.

Képeiből az első önálló kiállítás Tökön nyílt meg április 14-én a Helytörténeti Kiállítás kistermében. Második kiállítása Budapesten szerveződött meg az Eötvös utcai Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, ahol 16 képét láthatjuk 2020. január 3-ig.

Alkotásai különböző technikával készülnek (paint handting, paverpol 3D, akril spachtel, dekupázs). Festőkéssel, pasztellel, vegyes technikával (akvarell, pasztel), olajjal és szénceruzával is dolgozik. Képeinek leggyakoribb témája a természet, a csendélet és a portré.

A festészet mellett idejét munkájára, édesanyjára és nővérére fordítja, illetve szombatonként karitatív tevékenységet végez a premontrei nővéreknél. 2020. január 7-én 17 órától a székesfehérvári Bányató Étterem Galériájában jelentkezik újra „Színek, formák, technikák” című kiállításával.

M. Bernadett

Megjelent: 124 alkalommal